Assortiment Gastromeals

Lepelbare gerechten

Spoon It zorgt ervoor dat aangepaste maaltijden voor mensen met kauw- en slikproblemen weer lekker worden. De gerechten zijn gemaakt van natuurlijke producten die niet alleen slikveilig maar ook zeer gezond zijn. Onze lepelgerechten zijn personaliseerbaar, gemakkelijk en snel te bereiden en stijlvol te serveren. Ontdek het gehele assortiment in de shop.

Ontdek meer

Eenvoudige bereiding

Zie in deze video hoe gemakkelijk het is om een broodmaaltijd te bereiden met Spoon It producten.

Bekijk de video

Met aangepaste textuur

We bieden Spoon It Lepelbrood in twee verschillende texturen aan. Hiervoor gebruiken we de IGADY-matrix, de perfecte aanvulling op de IDDSI classificatie. Dit alles om u een betere smaakervaring te bieden maar ook om de broodmaaltijd aan te passen aan de slikrevalidatie.

Lees meer

 

Voedingswaarde gemalen brood IDDSI

Nutritionele samenstelling

Spoon It Lepelbrood en Lepeltussendoortjes kunnen tot 65-70% van de dagelijks aanbevolen gezonde energiebehoefte leveren. Volgens het voedingsinformatiecentrum NICE wordt deze dagelijkse energiebehoefte bij voorkeur verdeeld over drie hoofdmaaltijden en maximaal twee tot drie tussendoortjes.


Ideaal gezien levert het ontbijt 25% van de dagelijkse energiebehoefte (ongeveer 500 tot 625 kcal), de tweede broodmaaltijd 30% (ongeveer 600 tot 750 kcal) en twee tot drie tussendoortjes samen 10 tot 15% (ongeveer 300 tot 375 kcal). Wie geen tussendoortjes neemt, kan maximaal 5% extra energie per hoofdmaaltijd toevoegen. Naast de energie-inname zijn ook het eiwit- en vezelgehalte belangrijk. Bovendien is niet alleen de kwantiteit, maar ook de kwaliteit van elke maaltijd van groot belang.

Alle productinformatie